
Anlaşmalı boşanma davasında davanın en kısa sürede sonuçlanması için; davanın 1 yıllık Kanuni süre beklenerek açılması, dava dilekçesinde hukuken öngörülen unsurların bulunması ve Protokolün hukuka uygun olarak hazırlanmış olması gerekmektedir. Ancak bu sayede tek celsede boşanma kararı verilmesi mümkündür. Aksi halde eksikliklerin giderilmesi için hakim yeni duruşma günü vermek zorunda kalacak ve tüm eksikliklerin giderilmesi halinde anlaşmalı boşanma davasında boşanma kararı verilecektir.
Çekişmeli Boşanma davasında ise boşanma Avukatının süresinde delil bildirmiş olması, karşı tarafın duruşmayı uzatmaya yönelik tutum ve davranışlarına zamanımda itiraz etmesi ile kararın verilmesi hızlanmış olacaktır.
Çekişmeli boşanma davasında Boşanma Avukatı ile temsil hem usul hukukuna ilişkin yapılması muhtemel hataları önlemekte hem de delillerin değerlendirilmesi aşamasında dikkat çekilmesi gereken kısımların sözlü ve yazılı olarak belirtilmesi aşamasında önem taşımaktadır. Çekişmeli boşanma davalarında Aile mahkemesinde görülen boşanma davasının yanı sıra pek çok durumda hak kaybını önlemek için ek dava açılması ve tedbir talep edilmesi gerekecektir. Bu nedenle Boşanma Avukatı ile takip edilen davalarda süresinde talep edilen tedbir ve sunulan deliller ile hem davanın daha kısa sürede sonuçlanması sağlanmakta hem de müvekkilin hak kaybına uğraması engellenmektedir.
Çekişmeli boşanma davalarımda tarafların ileri sürdüğü iddia ve savunmalar sunulan deliller ışığında değerlendirildiğinden boşanma kararının verilmesi uzun sürebilmektedir. Süreyi kısaltmak için boşanma Avukatı ile davayı takip etmek yararınıza olacaktır.
Anlaşmalı Boşanma davalarında ise boşanma Protokolünün hukuka uygun ve hatasız hazırlanması, tarafların duruşmada hazır edilmesi, kararın yazımı ve kesinleştirilmesi aşamalarında dosyanın Uzman Avukat tarafından takip edilmesi en kısa sürede boşanmanızın gerçekleşmesini sağlayacaktır.