Türk Hukukunda Boşanma davalarında davanın açılması ve takibi için Avukat ile temsilin zorunlu tutulmamış olması her ne kadar yargıya kişisel erişimi mümkün kılsa da hukuk bilgisi olmayan kişilerin açmış oldukları davalarda kendilerini bir avukat ile temsil ettirmemiş olmaları telafisi mümkün olmayan zararların meydana gelmesine neden olmaktadır.
Boşanma Davalarında Boşanma Avukatı tutmanın zorunlu olmaması nedeniyle taraflar usul hukuku kurallarını bilmediklerinden; süresinde dava açmadıkları, delil listesi sunmadıkları, tanık bildirmedikleri, harç ve masraf yatırmadıkları gibi çeşitlendirilebilecek pek çok nedenle hak kaybına uğramaktadır. Bu hataların pek çoğunun telafisi imkansızdır yani bu sürelerin geçmesi halinde daha sonra Avukat ile temsil edilmiş olsanız dahi sürelerin tekrar işlemeye başlaması mümkün değildir. Bu nedenle boşanmayı düşünen eşler en başından itibaren uzman Boşanma Avukatı ile görüşmeli ve davanın açılması aşamasından kararın kesinleşmesi aşamasına kadar kendilerini Avukat ile temsil ettirmelidir.
Kendisini Boşanma Avukatı temsil ettirmeyen kişilerin hukuk bilgisi eksikliği hem maddi hem manevi hak kayıplarına neden olmaktadır. Davanın reddedilmesi halinde taraflar 3 yıl süre ile aynı nedene dayanarak dava açma haklarını kaybetmiş olacaklardır. Davanızın alanında uzman bir Boşanma Avukatı tarafından takip edilmesi Boşanma davasında ileri sürdüğünüz nedenlerin Türk Medeni Kanunu kapsamında boşanma sebebi olarak değerlendirilip değerlendirilmeyeceği hususunun tespiti ve davanın takibi aşamasında hak kaybı yaşanmaması için oldukça önemlidir.